De toestand in de wereld

De toestand in de wereld

De toestand in de wereld kan je gevoel dusdanig beïnvloeden dat je in een constante staat van angst zit. Dat is op z'n zachtst gezegd niet fijn. Het is zelfs ongezond want een constante staat van angst is een constante staat van stress en dat is een aanval op je lichaam.


Maakt de toestand in de wereld je bang? Heb je het gevoel dat je nergens meer veilig bent?Maak jij je veel zorgen? Heb je een knoop in je maag? Stress in je leven? 
Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest...

We maken ons allemaal wel eens (in meer of meerder mate) zorgen, dat gebeurt automatisch -alsof we zo geprogrammeerd zijn. En eigenlijk is dat ook zo; de meeste mensen hebben angst gedreven programmatuur in hun systeem. Deze uitspraak van 'Loesje' vind ik geweldig;'Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren!'want je zorgen maken is niets anders dan verhalen bedenken over wat er zou kunnen gebeuren. En je kunt je enorm rottig voelen door deze 'doom scenario's'.

Gaat dat waar je bezorgd om bent ook echt gebeuren?Is het misschien een beter idee om te ontspannen zodat je rustig kunt reageren op dat wat er zich op dit moment echt aandient? Als er zich al wat aandient!

Meestal is er helemaal niets aan de hand -in het hier en nu- en gebeuren de dingen die we vrezen helemaal niet. Je hebt  je al die tijd voor niets ellendig gevoeld en je omgeving heeft onnodig last gehad van jouw stress.

Doe het anders! Kies opnieuw! Kies ervoor om te stoppen met je onnodig zorgen te maken zodat je alert in het moment aanwezig bent en kunt genieten van alles wat er gewoon goed gaat de hele dag!

Sta jij toe dat je gedachten je leven beperken?
Onlangs ben ik op reis gegaan. Heerlijk er even op uit om een land bezoeken waar ik nog niet eerder was geweest. Maar dit keer merkte dat ik niet zo snel 'ja' zei tegen de mogelijkheid om op reis te gaan. Beïnvloed door de berichten in de media was mijn allereerste reactie de vraag of reizen wel veilig zou zijn. En laten we eerlijk zijn; er gebeuren natuurlijk ook op z'n zachtst gezegd 'niet zulke leuke dingen' in de wereld. Anno 2016 hebben we het laatste nieuws direct onder ogen zodat je er niet aan kunt ontkomen te weten, denken of geloven dat deze wereld een onveilige plek is waar je je leven niet zeker bent. 

Mijn tweede reactie was; 'stop'. En ik stopte om even rustig adem te halen en bewust voor een andere mogelijkheid te kiezen. Ik reis al ruim 20 jaar en er is me nog nooit iets vervelends overkomen. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen koos ik er voor om ook deze reis een zelfde positieve ervaring te hebben. En met die overtuiging en gedachten ging ik op reis en werd het inderdaad wederom een geweldige ervaring! De reis verliep soepel, de plaatselijke bevolking was vriendelijk, het eten smaakte heerlijk en de verwachte kou was helemaal niet zo koud! Waarom? Omdat ik de verwachting had dat mijn reis geweldig zou zijn!  

Met de verwachting die je hebt programmeer je je onderbewustzijn die je vervolgens alle dingen laat zien die die verwachting bevestigt. 

Wat je verwacht krijg je bevestigd.Zo simpel is het. 

Dus; maak jij je onnodig zorgen? laat je dingen aan je voorbij gaan uit angst voor wat er zou kunnen gebeuren?

Er is niets mis met je gezonde verstand te gebruiken en risico's af te wegen. Maar die doom scenario's gaan echt een stap te ver; daarmee creëer je een probleem dat er helemaal niet is!


Dit is mijn advies; 
Stop,
haal even rustig adem
en kies opnieuw!


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »