Stress? Relax!

Stress? Relax!

Ben je gespannen? Heb je stress? Heb jij het gevoel dat jij degene bent die alles regelt?

“Waarom kan je nooit eens ontspannen reageren?”
“Waarom kan je nooit iets uit handen geven en denk je dat je alles alleen moet oplossen?”
Merk je dat je sneller geïrriteerd en gestrest bent dan andere mensen?

Het leven is veel leuker wanneer stress niet langer een beperkende, storende factor is!
Sommige mensen vinden het prima wanneer dingen niet tot in perfectie zijn geregeld. Sommige mensen kunnen met gemak de boel laten versloffen of zich onttrekken aan hun verantwoordelijkheden.
Wanneer je een persoon van principes bent, die voor alles verantwoordelijkheid neemt en die alles tot in de puntjes wil verzorgen, dan voel je je waarschijnlijk geroepen ‘om alles dan maar zelf te doen’. Dan gebeurt het immers op de voor jou juiste manier!

Altijd overal de controle over willen houden levert (op onbewust niveau) enorm veel stress op. Om maar te zwijgen over de stress die jouw omgeving heeft van jouw gedrag!
Overal om ons heen zien we steeds meer gestreste mensen. We leven onder een constante druk zodat we niet eens meer herkennen hoeveel spanning we in ons lichaam vasthouden. Sterker nog; we vinden deze staat van Zijn inmiddels normaal! Maar let op; constante stress heeft op de lange termijn allerhande schadelijke effecten op het lichaam. Enkele effecten van stress op ons lichaam zijn: versnelde spierafbraak, toename in de opslag van vetten, verhoogde cholesterol, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, depressie/angst, Alzheimer, onderdrukt libido (minder zin in seks), onderdrukking van immuun cellen (aantal en activiteit), regelmatig verkouden/griep/infectie, geheugen- en concentratie problemen.

 


Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn om op een ontspannen manier met het leven om te gaan. Om niet langer het gevoel te hebben dat je in het donker met 3 (of meer!) ballen aan het jongleren bent. Om niet langer in een constante staat van stress te zijn.
Omgaan met stress gaat niet alleen om het kunnen ontspannen –hoewel kunnen ontspannen zeker helpt! Het gaat er ook niet om dat je moet trachten nooit meer stress te hebben of alle stressvolle situaties te vermijden.
Stress is niet alleen maar negatief. Stress (in een gezonde mate) is zelfs functioneel. Wanneer je nooit enige stress zou hebben zou je nooit alert zijn, zou je je niet (mentaal) willen voorbereiden op belangrijke gebeurtenissen, zou je nooit de kracht van een dosis adrenaline ervaren, zou je nooit op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en zou je niet gemotiveerd zijn om in actie te komen.

Teveel stress en spanning in het leven echter is schadelijk. Het kan leiden tot uitputting, angsten, depressie en psychische problemen. Download de sessie ‘Stress? Relax!’ en geniet ruim 20 minuten van een diepe staat van ontspanning, terwijl je tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden toelaat om op een andere manier met de uitdagingen in jouw leven om te gaan. Vervolgens kun je keer op keer instinctief gebruik maken van deze ervaring van volledig ontspannen zijn. Zo kan je enerzijds functionele stress in jouw leven toelaten en alert zijn wanneer nodig, en anderzijds weer volledig ontspannen op die momenten dat je rust kunt toelaten.

Download ‘Stress? Relax!’, ontspan en laat je meevoeren op de energie van het leven!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »