Ontspannen zwanger en bevallen; hoe pijnlijk is de bevalling nou echt?

Ontspannen zwanger en bevallen; hoe pijnlijk is de bevalling nou echt?

Je geniet van jouw zwangerschap en kijkt uit naar jouw nieuwe kindje. En je probeert er niet aan te denken, maar stiekem ben je misschien toch een beetje bang voor de bevalling. Een heel mensje door een kleine opening persen, dat kan toch nooit? En als het toch kan, dan moet dat toch zeker heel pijnlijk zijn?!

Hoe pijnlijk is de bevalling? Eigenlijk is daar geen antwoord op te geven. Elke bevalling is weer anders en elke moeder zal de bevalling van haar kind weer anders beleven.

 

Gelukkig is het lichaam zelfvoorzienend. Zo vernuftig, hoe het lichaam precies weet wat te doen, op het juiste moment! Het lichaam zal zacht en ontvankelijk worden en zelf pijnstilling aanmaken. En gelukkig leven we in een tijd waarin je uiteraard alle ondersteuning krijgt, ook in de vorm van verdoving -mocht dat nodig zijn.

 

Ik had zelf een stortbevalling. Hoewel de weeën die de bevalling inluidden geen geintje waren (daar zal ik niet over liegen) was de bevalling zelf helemaal niet pijnlijk. Dankzij mijn prachtige lichaam, mijn supportteam in de vorm van mijn man en moeder en een geweldige verloskundige. En zeker ook dankzij mijzelf en de techniek die ik gebruikte om zelf in alle rust en liefde mijn eigen bevalling te leiden. Ik voelde me helemaal in controle over de hele ervaring en ik voelde zo’n sterke band met mijn kindje, die ik in volle bewustzijn -met de kracht van mijn gedachten- tijdens de bevalling heb begeleid.

 

Hoe ik dat deed? Dat lees je hier: https://www.ontspannenzwangerenbevallen.com/

 

Deze post schreef ik naar aanleiding van dit artikel: https://www.nu.nl/kind-gezin/6179513/bevallen-hoeveel-pijn-doet-dat-nou-eigenlijk.html

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »