Hoe staat jouw tuintje er bij?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe staat jouw tuintje er bij?

De tuin als metafoor voor jouw bewustzijn. Het onkruid zijn de beperkende gedachtes en programma's, de bloemenpracht staat voor innerlijke vreugde en creatiekracht. Hoe staat jouw tuintje er bij?

Hoe ziet jouw tuintje er uit?
Al ruim 15 jaar begeleid ik mensen naar een leuker en lichter leven. Mijn coachings zijn er vooral op gericht om mijn cliënten het grotere geheel te laten zien en ze gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun ideale leven kunnen vormgeven en in stand houden. Verandering begint met bewustzijn en het vormgeven van je ideale leven valt en staat met je mindset. Met andere woorden, waar je je aandacht op vestigt, groeit.

Groeien, een mooie brug naar een tuintje
Als je naar je eigen bewustzijn of denken kijkt alsof het een tuintje was, hoe zou je het dan beschrijven? Prachtig onderhouden met geurige, kleurige bloemen en planten? Of overwoekerd en verstikt onder onkruid?

Tijdens de vele coaching sessies die ik de afgelopen jaren heb gedaan wordt duidelijk dat wereldwijd mensen met dezelfde beperkende overtuigingen kampen, die het ‘ideale tuintje’ in de weg staan;

-ik heb niet genoeg geld/middelen

-zelftwijfel, negatief zelfbeeld, zelfveroordeling

-ik weet niet hoe/waar te beginnen

-ik ben niet goed/slim genoeg

-wat als dit weer niet lukt?

En hoewel we het allemaal heerlijk zouden vinden om de instant oplossing te vinden of een wonder pil te slikken of in te gaan op de vele beloftes van mensen die je wel even zullen ‘fixen’ komt dat ‘fixen’ toch echt op jezelf aan. Een ander kan je de hulpmiddelen geven maar jij zult toch echt zelf je tuintje moeten onderhouden.

Om nog maar even op de tuin metafoor door te gaan...
Om een mooie bloeiende tuin te hebben zal je voorbereidend werk moeten doen. Er moet aarde aanwezig zijn, je hebt zaadjes nodig of jonge plantjes, boompjes voor de aanwas van je tuin. Je moet je verdiepen in wat je in welk seizoen je doet, je plantjes en zaden water geven, onkruid wieden en de boel bijhouden. Als de tuinier van je bewustzijn sta jij ook zelf aan de basis van de ideale omstandigheden waarin jou tuin tot volle wasdom kan komen (geweldige metafoor!) Sommige mensen zullen zelfs een specialist in de hand nemen om hun tuin tot volle pracht te brengen en onderhouden want tuintjes hebben onderhoud, liefde en aandacht nodig.


Neem een moment voor je eigen tuintje

Hoe staat het erbij?

Wat heeft het nodig?

Met andere woorden;

Sta eens stil bij jezelf!

-Hoe sta je erbij?

-wat heb je nodig?

-wat zijn je plannen?

-wat moet je doen om je plannen uit te voeren?

-wat heb je daarvoor nodig?

-lukt het alleen of heb je hulp nodig?

Staat je tuintje er florissant bij of staat het onkruid hoog? Wat kan je deze week, of nu voor jezelf doen? En als je het niet alleen kunt en je hebt een specialist nodig, maak dan gewoon die afspraak! Geloof me dat komt je energie ten goede en kan je van stilstand weer naar vooruitgang gaan. En natuurlijk ontspannen genieten van je prachtige tuin!

Wil je vandaag nog starten met het wieden van onkruid? Ontspan! Een goed begin is het halve werk!

https://www.thedaydreamcompany.com/regisseer-je-eigen-leven.html

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »