Stilstand is vooruitgang

Stilstand is vooruitgang

3 tips die je vooruit helpen als je stil lijkt te staan.

Herken je dit; na een drukke week is het eindelijk weekend! Dat moment waar je weet dat je even helemaal niets moet waar je in ieder geval een paar uurtjes hebt waarin je kunt opladen en je balans weer terug vindt –heerlijk, rust! 

Die momenten waarop je je rust pakt helpen je om je hoofd weer even leeg te maken en geven je lichaam de rust die het nodig heeft om te herstellen van stress zodat je er weer tegen aankunt zodra de (werk-)week weer begint. 

Als Gabriel Methode coach help ik mensen om de redenen achter hun overgewicht op te lossen zodat ze op een gezond gewicht komen en blijven en ik juich deze rustmomenten (een ‘plateau’ bereiken) in het afvallen juist toe. Zo’n plateau laat namelijk zien dat het lichaam even halt op plaats neemt om bij te komen, veranderingen te integreren, rust te nemen zodat het vervolgens klaar is voor de volgende stappen op weg naar het volgende plateau. Het laat een gezonde beweging zien in plaats van een statisch ‘stop met eten en dwing het lichaam tot afvallen. (punt). 

Ben jij aan het afvallen en merk je dat er na een tijdje niets meer lijkt te gebeuren? Raak dan vooral niet in paniek! Ga alsjeblieft niet denken dat er weer niets veranderd of dat het voor jou onmogelijk is om je ideale vorm en gewicht te hebben. 
Zie het plateau als een signaal van het lichaam. Geef je lichaam rust, ruimte en ondersteuning door middel van ‘echt’, goed voedsel, meditatie/visualisatie, water, milde beweging en dingen die je blij maken. Het lichaam heeft het plateau nodig zodat het de veranderingen kan bij benen, toe laten, integreren net zoals jij het weekend nodig hebt om op te kunnen laden na een drukke week. 


Hieronder vind je 3 tips van mijn Gabriel Methode collega Heather Fleming die je kunt gebruiken wanneer je een plateau hebt bereikt;


1. Eet meer! Ik weet het, het klinkt raar maar ga meer voeding (lees; voedend voedsel van hoge kwaliteit) toevoegen. Van de oude benadering van diëten = minder eten raakt het lichaam alleen maar in de war. Ga meer voeding van hoge kwaliteit eten als je honger hebt. Dit hebt je om je spijsvertering op gang te brengen zodat je overtollig vet voor energie kunt gaan verbranden. Misschien merk je ook dat je gedurende de maand af en toe honger hebt nadat je hebt gegeten. Veroordeel jezelf daar niet voor maar eet nog iets, haal een paar keer diep adem, drink een glas water en onderken hoe hard je lichaam werkt.


2. Verbinding: Obsessief met eten omgaan put je uit en ik weet zeker dat er meer belangrijke dingen in je leven zijn waar je je energie in kunt en wilt stoppen. In plaats daarvan kun je je focussen op hoe je je wilt voelen en dan kunnen je voeding en dagelijkse beweging dit doel ondersteunen. Hoe je je voelt en wat je voor die dag wilt kunnen van dag tot dag verschillen. Op sommige dagen heb je zin om uitgebreid te koken op andere dagen wil je even snel iets eten. Verzamel wat recepten voor beide varianten.


3. Gun jezelf af en toe een pauze in je routine: Heb je een bepaalde routine? Is er iets in die routine die je eerder belemmerd dan vooruit helpt? Veel mensen starten hun dag met hun smartphone in één hand en een koffie in de anderen klaar om gehaast en overprikkeld de dag in te gaan. In plaats daarvan kan je een paar minuten nemen om even in rust je dag voor je te zien, te voelen hoe je je voelt, wat je lichaam nodig heeft, wat jij nodig hebt. Dit hoeft niet lang te duren en je kunt het zelfs doen terwijl je je doucht. Bewust je dag beginnen maakt een groot verschil!


Kortom; neem waar en gebruik de informatie die je in jezelf waarneemt ten gunste van jezelf!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »