Een beetje stress bij je ei?

Een beetje stress bij je ei?

5 tips voor een ontspannen Pasen.

Heb jij, net als de meeste Nederlanders, ook een lang paasweekend in het vooruitzicht? Lekker vrij en gezellig Pasen vieren?

Of leveren die extra vrije dagen je juist stress op, omdat je nu het werk op kantoor niet afkrijgt, niet weet wanneer je de (extra) boodschappen moet doen, je opkijkt tegen een ‘gezellig’ samen zijn met de hele familie?

We weten inmiddels allemaal dat stress niet goed voor je is, dus doe wat je kunt om stress tot een minimum te beperken!

Misschien heb je tijd om een avond voor jezelf te plannen waarin je lekker met een goed boek languit in bad gaat liggen, of een leuke film gaat kijken. Misschien heb je die tijd juist niet... In dat geval kunnen de volgende tips je helpen;

Tip 1; Trek je een paar minuten terug en doe een snelle ontspanning oefening. Bijvoorbeeld deze; ga met je aandacht naar het midden van je borstbeen gebied, rechts van jouw hart. Leg je hand op die plek. Dit is jouw hartchakra of je grote, grote hart. Concentreer je vervolgens op jouw ademhaling. Voel hoe de lucht jouw longen vult en stel je voor hoe zuurstofrijk bloed door jouw hele lichaam heen gaat. Concentreren op de ademhaling zorgt ervoor dat deze als vanzelf rustiger wordt. Hiermee nemen de gevoelens van stress direct af omdat het lichaam het 'ik ben veilig' signaal krijgt en daarmee het parasympathisch zenuwstelsel actief wordt. Adrenaline neemt af en het lichaam komt weer in rust. En wanneer je dit vaker doet, zal het na verloop van tijd genoeg zijn om je hand weer op die plek te leggen. Jouw onderbewustzijn legt dan meteen het verband tussen jouw hand op je borstbeen en in een staat van rust zijn en zal je instant ontspanning geven. 

Tip 2; Luister een keer extra (of weer opnieuw) naar de visualisaties van The Daydream Company. Visualiseren helpt enorm om stress te verminderen. Heb je de visualisaties nog niet? Je bestelt ze gemakkelijk in de web shop; klik hier.

Tip 3; Zoek op Youtube naar geleide meditaties of ontspanning oefeningen. Er wordt veel (gratis) aangeboden, dus er zit vast iets tussen wat je kunt gebruiken. Mediteer 's ochtends om ontspannen aan de dag te beginnen en/of 's avonds om rustig te slapen.

Tip 4; Realiseer je dat jij, hoewel je wellicht een situatie niet kunt veranderen, altijd kunt kiezen hoe je er op reageert. Welke reactie is het meest liefdevol en ondersteunend voor je? Wat is er nog meer mogelijk? Is er wellicht iemand bereid om te helpen?

Tip 5; Geniet van het feit dat je even een paar dagen vrij bent. Ga lekker naar buiten en adem diep de voorjaarslucht in en sta jezelf toe om blij te worden van die gezellige voorjaarsbloemen die je nu overal om je heen kunt zien.

 
Ik wens je vrolijke paasdagen!

Groet,


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »