Hoe krijg je het EGO stil?

Hoe krijg je het EGO stil?

Als je het woord ego opzoekt krijg je een heleboel definities.
Met ego bedoel ik ons denken, wat we ergens van vinden, de kwalificatie die we ergens aan geven.

Het ego is een handig ‘iets’; het put uit ervaringen uit het verleden en gebruikt die ervaringen om in actie te komen, het geleerde in praktijk te brengen zodat we in het dagdagelijkse leven ‘normaal’ kunnen functioneren en het waarschuwt ons voor gevaar.

Maar omdat het ego al haar/zijn ideeën baseert op ervaringen uit het verleden is het nauwelijks nog in staat om objectief te zijn. Wanneer je op jouw ego vertrouwt als zijnde jouw innerlijke kompas is de kans groot dat je veelal in angst leeft. Soms grote vrees, vaak kleine angst, ongerustheid -zo’n vaag onderbuik gevoel, allemaal gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Van jezelf of erger nog van anderen –informatie die jouw ego heeft overgenomen van de media, verhalen van een ander of uit de film die je vorige week zag of het boek wat je net las.

Je kunt je dus afvragen hoe zuiver jouw interpretatie van de wereld, jouw eigen wereld is, wanneer je weet dat alles wat je ziet, hoort, denkt, voelt  wordt geïnterpreteerd vanuit een gekleurde beleving.

Stel je voor dat je ego wat vaker stil is. Dat we niet aan alles wat we ervaren een label hangen. Dat we niet overal wat van zouden vinden.

Probeer het eens. Kijk om je heen en vind niets van wat je ervaart.
Kun je dat? Kan je naar jouw computer kijken en er werkelijk niets van vinden? Blijft het stil in je hoofd? Of begint jouw denken, jouw ego te kletsen?
“Wat een rare oefening”“natuurlijk vind ik niets van mijn computer” “ja, behalve dat hij oud is en langzaam en aan vervanging toe en dan wil ik eigenlijk meteen de nieuwste Apple want die heeft toch echt wel alles er op zitten en Jan heeft hem ook en die zegt dat het wel even een investering is maar dat je dan echt waar voor je geld hebt en ik zal ook even aan de buurman vragen hoe zijn Apple bevalt want ik zag gisteren dat hij thuis kwam met zijn computer en waar betaalt die gozer dat eigenlijk van met een uitkering en een vrouw die part-time werkt.”
 “Maar ik vínd natuurlijk niets van mijn computer, het idee.”

Ik ben het aan het trainen; het denken uitzetten. En het valt niet mee. Mijn ego doet er alles aan om gehoord te worden en zijn boodschappen zijn altijd gebaseerd op angst, twijfel, onzekerheid en negatieve informatie.
Ik kies er liever voor om naar mijn gevoel te luisteren. Mijn gevoel spreekt vanuit hoop, is positief, optimistisch, ziet kansen en mogelijkheden, is heel erg op het heden en de toekomst gericht en verheugt zich op al het goede wat nog zal komen.

Er zijn diverse methoden om jezelf te trainen om het ego stil te krijgen. De mp3 downloads van The Daydream Company zijn hier in een super makkelijke ondersteuning. Luister naar een hypnotherapie sessie waarin je voorbij gaat aan dat wat het ego allemaal te kennen wil geven en je kunt toelaten wat je WEL wilt in je leven. Zonder mening van je ego en zonder zelfoordeel!

Klik hier

Ssst…

Wat is het heerlijk stil 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »