Jouw invloed in de wereld

  • Geplaatst op
  • 0
Jouw invloed in de wereld

Met ruim 7 miljard inwoners op deze aarde kan je je gemakkelijk overweldigd, angstig of klein voelen. Zeker wanneer het lijkt of anderen de macht over de wereld hebben en er niets is wat jij kunt doen om het beter of anders te maken. De wereld is groot en 7 miljard is heel veel, dus stel je voor hoeveel stress het meedoen aan deze mondiale onrust je oplevert en wat voor een impact dit op je leven, gezondheid en algehele welzijn moet hebben.

Voel je je overweldigd door alles wat er gaande is in de wereld? Heb jij het idee dat er toch niets is wat jij kunt doen? Dan ben je vast niet de enige.

Je hoeft maar naar het nieuws, Facebook of op twitter te kijken en de meningen over wat er vandaag de dag aan de hand is zijn niet van de lucht. We vrezen met z'n allen het ergste en door daar steeds maar weer aandacht aan te geven groeit de vrees en stress in ons.

In mijn werk als internationaal Life coach leer ik mensen te luisteren naar wat ze denken en voelen en dan vooral na te gaan of dat wat ze denken ook echt zo is. Nu, op dit moment.
Ons onderbewustzijn zit namelijk heel mooi in elkaar; het is een opslagbewustzijn en daarin ligt alles wat je ooit hebt gezien, gehoord, voor waarheid hebt aangenomen verzameld. Je bent je alleen (meestal) niet meer bewust van al deze innerlijke informatie. Toch is het in je aanwezig en elke keer wanneer jij iets denkt gaat je onderbewustzijn aan de slag met die informatie en zal er alles aan doen om je te bewijzen dat je gedachte waar is. Je zet als het ware een gekleurde bril op die het leven om je heen laat corresponderen met wat je denkt. 
Zo zie je dat wat past bij je gedachte (bijvoorbeeld onrechtvaardigheid), je hoort dat wat past bij je gedachten (bijvoorbeeld ruzie makende mensen), je voelt dat wat past bij je gedachte (bijvoorbeeld zenuwen). Voor je het weet heb je je gedachten 'waar' gemaakt, gestaafd door de bewijzen om je heen dat het 'toch echt zo is'.

Maar is het 'echt' zo? Is er op dit moment, nu deze seconde in jouw leven een probleem? Of ga je mee in de massa van mensen die bang zijn dat er mogelijk wat zou kunnen gaan gebeuren?

Helpt het je om je zorgen te maken over dingen die mogelijk nooit zullen gebeuren? Of helpt het om in het hier en nu zo rustig mogelijk te blijven, te ontspannen en vanuit een heldere staat van Zijn te kijken naar wat jij nu kunt doen om in ieder geval jouw aandeel in de wereld positief te laten zijn?


Verbeter de wereld; begin bij jezelf is ook vandaag nog een waarheid als een bus!
Wees je bewust van de macht van je gedachten. Luister naar je gedachten. Toets of dat wat je denkt of bedenkt Nu waar is en als het Nu niet waar is, kies er dan voor om je aandacht ergens anders op te richten. Op iets wat wel waar is, iets wat positief en ondersteunend is. Zorgen en angst zijn dat niet...


Hulp nodig?Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »