Nagelbijten

  • Geplaatst op
  • 0

Nagelbijten is een onderbewuste reactie op stress, zenuwen, of verveling. De oplossing zit in het vinden van een andere manier om met zenuwen of verveling om te gaan. Dat is het eerste wat je kunt doen om daadwerkelijk te stoppen met nagelbijten.

Bijt jij op je nagels?
Een beetje af en toe? Of heel erg, heel vaak?

Nagelbijten is een onderbewuste reactie op stress, zenuwen, of verveling.
Wanneer nagelbijten het effect is van zenuwachtig zijn of verveeld zijn, dan zit de oplossing in het vinden van een andere manier om met zenuwen of verveling om te gaan. Dat is het eerste wat je kunt doen om daadwerkelijk te stoppen met nagelbijten.

Maar net zo belangrijk is het om de redenen achter het nagelbijten op te lossen.
Wat maakt je zenuwachtig? Waarom ben je verveeld? In een ideale wereld, wat zou er anders zijn? Wat zou je doen, wie zou je zijn?

Je kunt jezelf helpen!
Wees eens bewust van de momenten waarop je op je nagels bijt. Is dit voordat er iets staat te gebeuren of juist wanneer er te weinig gebeurt in je leven? De volgende stap is om te kiezen voor een andere reactie wanneer je bijvoorbeeld stress ervaart. In plaats van op je nagels te bijten ga je iets anders doen! Een hele goede tip; ga op zo’n moment even lopen. Dat hoeft niet een hele wandeling te zijn; even naar buiten en even diep ademhalen is al voldoende om de cyclus te doorbreken en je systeem een ander signaal te geven, namelijk ‘Wanneer ik stress ervaar (of zenuwen of verveling, of...) haal ik diep adem en helpt de frisse lucht me om bewust een ander perspectief te kiezen”. Je kunt er bewust voor kiezen om bewust anders te reageren. Elke keer wanneer je bewust anders (op een manier die ondersteunend is) reageert, vorm je een nieuw patroon dat ervoor zorgt dat het oude patroon wordt vervangen en ophoudt te bestaan.

Wist je dat veel problemen universeel zijn?
Dat betekent dat het algemeen is, van over de hele wereld. Met andere woorden, veel mensen hebben soortgelijke problemen. En die problemen worden gevormd en in stand gehouden in het denken.

Verander je denken en je verandert je leven ten goede!

 

Het is een goede dag voor een geweldige dag!
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »