Waarom buiten sporten goed voor je is

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom buiten sporten goed voor je is

De mens is gemaakt om te bewegen, van de hele dag zitten wordt je lichaam niet zo blij... Maar een paar keer per week naar de sportschool gaan is niet voor iedereen een fijn idee. Lekker bewegen in de buitenlucht is een aanrader!

Een paar voordelen van beweging in de buitenlucht op een rij;


-Ga lekker naar buiten en adem frisse, schone lucht in
Waarom? Lucht (met name zuurstof) is de 'vonk' voor elk van de miljoenen processen die tegelijkertijd in het lichaam plaatsvinden. Hoe hoger de kwaliteit van de zuurstof, hoe helderder de vonk. Binnenlucht is muf en meer vervuild. De meest waardevolle voedingsstof is zuurstof, dus het is gezond om de beste kwaliteit te gebruiken en die haal je uit de buitenlucht (bij voorkeur in de natuur!).
Schone lucht levert meer zuurstof aan je cellen, helpt ​​voedsel efficiënter te verteren, verbetert de bloeddruk en bevordert de zuivering van je lichaam.


-Geniet van de krachtbron van Moeder Natuur; Zonlicht!
Waarom? Vitamine D - je lichaam houdt ervan. Krijg er genoeg van en je vermindert het risico op ziektes en verlaagt je bloeddruk. Botten houden van vitamine D omdat het hen stimuleert om sterker te worden. Vitamine D zorgt ervoor dat je je mentaal en emotioneel goed voelt.
Een bloedtest is de meest betrouwbare manier om te weten of je een tekort aan vitamine D hebt, vraag ernaar bij je huisarts. Er zijn echter enkele tekenen en symptomen die je een indicatie van een tekort aan vitamine D kunnen geven ...
1. Je hebt een donkere huid - hoe donkerder je huid, hoe groter de kans dat je vitamine D-tekort hebt.
2. Je voelt je ‘down’, uitgeput, depressief - aangezien deze vitamine nodig is voor de "geluks" hormonen, kan gebrek daaraan je verdrietig maken.
3. 50 plus - als je deze mijlpaal voorbij bent, loop je meer risico.
4. Overgewicht - en ik bedoel niet alleen met lichaamsvet. Iedereen die zwaarder is dan normaal, meer spiermassa kan dus ook, heeft meer vitamine D nodig.
5. Pijnlijke botten - een teken van brosse botten.
6. Zwetend hoofd – beetje vreemd misschien maar negeer het niet.
7. Problemen met de darmen - mensen die een vitamine D tekort hebben, ondervinden vaak spijsverteringsproblemen.


-Een frisse wind door ’t koppie
We zijn een buitendier, dat voornamelijk binnenshuis woont. De manier waarop we tegenwoordig leven klopt niet met ons oerinstinct. Jo Barton, Ph.D., is de hoofdauteur van een studie uit 2011 gericht op de geestelijke gezondheid van mensen die gedurende zes weken betrokken waren bij binnen- of buitenactiviteiten. Haar conclusie ...
Nabijheid van de natuur verhoogt ons welbevinden - het heeft een immuniserend effect door ons te beschermen tegen toekomstige stress en ons te helpen ons te concentreren en meer helder te denken.
We kennen dit allemaal instinctief. Is het toeval dat we ons beter voelen na een strandvakantie, of dat een wandeling door het park ons ​​een verfrist en vernieuwd gevoel geeft? Probeer het elke dag te doen en laat een frisse wind door je koppie gaan!

 

-Dit kan je niet zien of doen in een sportschool;
Ooit geprobeerd een heuvel in een sportschool te beklimmen? Tegen de tijd dat je de loopband hebt laten werken en een helling hebt bereikt die aanvoelt als een heuvel ben je zo uitgeput dat je eraf moet springen en een pauze moet nemen. Nee dan een echte heuvel of zandduin!
Heb je de zon ooit vanuit je sportschool boven de heuvels zien opkomen? Of een hond hebben zien spelen met de eigenaar? Of een klein kind rondrennen met hun ouders? Hoe zit het met het kijken naar de golven? Dit zijn slechts een paar dingen die je kunt zien als je buiten sport of beweegt. Mooie, realistische scenario's werden voor me uitgespeeld. Ik hou van de natuur en door te bewegen in de buitenlucht krijg ik hier de mogelijkheid voor. 


Buitensport - Ik ben een grote fan
Misschien ga jij wel graag naar de sportschool en krijg jij daar juist energie van –helemaal goed! Maar wellicht motiveert dit stuk je om vaker naar buiten te gaan. Maak een wandeling, ga naar het bos, eet je maaltijd buiten. Verbind opnieuw met waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren waar we in deze dagen tekort aan hebben, en dat is ons besef dat we een deel van de natuur zijn.

Deze download kan je beluisteren terwijl je buiten in beweging bent!

https://www.thedaydreamcompany.com/gezonder-leven.html

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »