Zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren

  • Geplaatst op
  • 0
Zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren

Zo kun je; stoppen met je zorgen te maken over zaken waar je geen invloed op kunt uitoefenen, zien welke problemen je zelf direct kunt oplossen, negatieve berichtgeving ontvangen zonder het op jezelf te betrekken.

Je kunt er bijna niet omheen, overal is er berichtgeving over de toestand in de wereld.
Waar het de afgelopen 2 jaar non-stop over de pandemie ging, is nu alle aandacht helaas gericht op oorlog. Wanneer je deze berichten met aandacht gaat volgen, dan gebeurt er iets op onbewust niveau. En 'iets' is veel te mild uitgedrukt. 

Ons onderbewustzijn betrekt alle informatie op zichzelf. Het kent geen verschil tussen het zelf of een ander. Het zal nieuws over een ander verwerken als nieuws over zichzelf. Ook al weet je met je verstand dat je zelf niet heel erg ziek bent of moet vluchten voor een oorlog; jouw onderbewuste systeem zal in een stress reactie gaan omdat het zich klaarmaakt om te vluchten of om te gaan met een ziekte. Op onbewust niveau ga je aan de haal met de informatie uit de wereld om je heen en als resultaat ga je je in min of meerder mate zorgen maken. 'Wat als...'

Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.
Natuurlijk denk je na over hoe je de zaken in je leven zult aanpakken. Er is niets mis mee om georganiseerd en voorbereid te zijn. Het wordt een heel ander verhaal wanneer je in je gedachten hele scenario’s schrijft over wat er mogelijk allemaal zou kunnen gebeuren. Dingen die wellicht niet eens aan de orde zijn of nooit aan de orde komen, kunnen in jouw gedachten een heel eigen leven leiden. En je kunt niet meer stoppen met eraan te denken, het neemt je helemaal in beslag. Terwijl het nu, op dit moment niet echt is; het is fictief -een idee in je gedachten.

Je zorgen maken helpt niet!
Het lost niets op. Het geeft je enkel meer frustratie en een gevoel van onmacht. 
Je zorgen maken kost veel tijd en energie en leidt je af van wat er goed is in het Nu en van de positieve mogelijkheden binnen jouw bereik.

Moet je dan je kop in het zand steken?
Stoppen met zorgen maken heeft niets te maken met je kop in het zand steken. Want informatie over wat er gaande is in de wereld zal je toch wel bereiken. En overal waar je dient te handelen moet je dat natuurlijk doen. Waar dit stuk over gaat, is over het je onnodig en overmatig onderdompelen in nieuws, lang nadat je je hebt geïnformeerd. Blijven lezen of luisteren naar ellende is niet constructief, het is niet helpend. Wat wel helpend is, is om rustig te blijven zodat je vanuit die rust de juiste handelingen kunt verrichten. Zodat je een helpende hand kunt bieden aan een ander of simpelweg kunt bijdragen aan een betere wereld door jouw eigen positieve energie de wereld in te sturen. Dat is wat de wereld nodig heeft, positieve energie! En niet de zware energie van zorgen, die we dus ook nog eens zelf maken. Wat een uitdrukking; 'ik maak me zorgen', ik kies er liever voor om me vreugde te maken, of vrijheid, of overvloed!

Hoe kan je stoppen met je zorgen te maken?

Wanneer je zo gewend bent om ‘wat als....’ scenario’s en monologen in jouw hoofd te hebben kan het misschien onverantwoordelijk lijken om hier zo maar mee te stoppen. Alsof je dan niet meer voorbereid bent op wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. 
Niets is minder waar! Je zorgen maken lost niets op omdat het ervoor zorgt dat jij blijft hangen in negativiteit in plaats van de helderheid van geest te hebben om in het moment de oplossingen voor welk probleem of welke situatie dan ook te zien.

Begrijpen wat je beperkt is soms niet voldoende om geconditioneerd gedrag te kunnen stoppen. Soms heb je extra hulp nodig om beperkend gedrag om te kunnen zetten naar ondersteunend gedrag. De diepe staat van ontspanning die elke download van The Daydream Company biedt, helpt je om los te komen van de constante staat van (bewuste en onbewuste) stress waar een ieder van ons dagelijks mee te maken heeft. Daarnaast ben je in staat om je focus te verleggen zodat je van beperking naar mogelijkheden gaat.


Stop met zorgen maken en wees de constructieve, stralende bijdrage die deze wereld nodig heeft!

http://www.thedaydreamcompany.com/stop-met-zorgen-maken.html

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »