Burn-out & Stress

Burn-out & Stress

Sta je stijf van de stress? Loop je vast in je werk? Ben je uitgeput en kan je niet helder denken?


Ontdek het instrument dat je helpt om op een gezonde manier met spanning in je leven om te gaan.  
Zou het niet heerlijk zijn om op een onbezorgde en ontspannen manier je leven te leiden?
Om niet langer het gevoel te hebben dat je in het donker met 3 (of meer!) ballen aan het jongleren bent? Om niet langer in een constante staat van stress te zijn? 

Overal om ons heen zien we steeds meer gestreste mensen. We leven onder een constante druk zodat we niet eens meer herkennen hoeveel spanning we in ons lichaam vasthouden. Sterker nog; we vinden deze staat van Zijn inmiddels normaal! Stress is slecht voor je omdat het op de lange termijn allerhande schadelijke effecten op het lichaam heeft. Enkele effecten van stress op ons lichaam zijn: versnelde spierafbraak, toename in de opslag van vetten, verhoogde cholesterol, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, depressie/angst, Alzheimer, onderdrukt libido (minder zin in seks), onderdrukking van immuun cellen (aantal en activiteit), regelmatig verkouden/griep/infectie, geheugen- en concentratie problemen.
 

Omgaan met stress is meer dan je kunnen ontspannen.

Omgaan met stress gaat niet alleen om het kunnen ontspannen –hoewel kunnen ontspannen zeker helpt! Het gaat er ook niet om dat je moet trachten nooit meer stress te hebben of alle stressvolle situaties te vermijden. 
Stress is niet alleen maar negatief. Stress (in een gezonde mate) is zelfs functioneel. Wanneer je nooit enige stress zou hebben zou je nooit alert zijn, zou je je niet (mentaal) willen voorbereiden op belangrijke gebeurtenissen, zou je nooit de kracht van een dosis adrenaline ervaren, zou je nooit op zoek hoeven naar nieuwe mogelijkheden, zou je niet gemotiveerd zijn om in actie te komen en zou je mogelijk bezwijken onder de verveling van constante volmaakte rust.

Teveel stress en spanning in het leven echter is voor een ieder van ons schadelijk. Het kan leiden tot uitputting, angsten, depressie en psychische problemen. De downloads in de categorie stress management helpen je om in ieder geval ruim 20 minuten in een diepe staat van ontspanning te gaan terwijl je tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden toelaat om op een andere manier met de uitdagingen in jouw leven om te gaan. Het helpt je om instinctief gebruik te maken van deze ervaring van volledig ontspannen zijn. Zo kan je enerzijds functionele stress in jouw leven toelaten en alert zijn wanneer nodig, en anderzijds weer volledig ontspannen op die momenten dat je rust kunt toelaten.

Neem vandaag nog de leiding over jouw eigen leven en laat die stress los!
 

 

Stress
Thedaydreamcompany.com

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »